Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #6

2017. december 12. 06:25 - Knausz Ferenc

Galao

Ma a galaoval foglalkozunk. Az elkészítése egy nagy üvegpoharat, sok tejet és gőzt igényel. Lényegében ez egy kávé baromi sok tejhabbal, az üvegpohár csak a látvány miatt kell, amit jóval egyszerűbb elérni, mint a melange esetében.

 20171203_100908_hdr.jpg

Az elkészítése nem tart tovább 10 percnél, ha van elég kapacitásunk egyszerre meghabosítani egy fél tehénre való tejet. Ha nincs akkor 15 perc maximum. Amíg elkészült addig persze lázas kutatómunkát folytattunk.

 

Kezdünk hozzászokni a tényhez, hogy a legtöbb kávé eredete sajnos nincs túlságosan lekövetve, az elkészítési módokat találjuk meg ilyenkor, legalább 5 külön recept formájában. Erről is csak az derült ki, hogy ez igazából a latte portugál megfelelője és ők felkeverik.

 

A mi véleményünk az italról, hogy látványos, könnyebb elkészíteni a melangenál, de lehet ugyanakkora sikert aratni vele, mivel sem látványban, sem ízben nem marad el társától. A hab nagyon jó alap a kísérletezésre, fahéjjal ajánljuk megszórni, megtart egy szegfüszeget is, ha pedig enyhén kakaós tejböl készül és gyenge kávét használtok, akkor reggeli italnak is megfelelő egy kakaó vagy karamellás tej helyett. Reméljük segítettünk még egy lépést tenni az úton, hogy megtaláld az Ízt, ami Te vagy.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr913468489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása