Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #17

2018. március 18. 21:44 - Knausz Ferenc

A nemzeti színű kávé

Kicsit elkésve, gondolhatjátok így elhaladva március.15 mellett, de szerintünk örök aktualitású a téma, hiszen a nemzeti szín zászló sem csak ezen a napon lobog. Tehát mi az ünnepnapon ünnepeltünk, majd munkához láttunk, hogy elkészítsük nektek az iható tricolort, természetesen saját országunk színeiben.

20180318_165517.jpg

Mi kellett ehhez? Lelemény, magas, vékony pohár (akár feles), valamint az eddig tanultak, tudjuk, hogy az alkohol mindig a tej alatt marad, a kávé pedig mindig felette. Ez pont 3 réteg, nekünk épp ennyi kell. Első lépésként keressünk zöld alkoholt, aminek az ízvilága passzol a kávéhoz, hiszen elsődleges szempont mégiscsak a fogyaszthatóság kell, hogy legyen. A menta nagyon jól passzol a csokoládéhoz és a kávéhoz is.

Mi legyen a fehér? Adja magát a válasz, a tej szeret középen maradni, a színe pedig épp ideális a feladathoz. Tehát mit is kell tenni? Felhabosítjuk a tejet. Miért? Mert a habos tej nehezebben elegyedik el az alkohollal és egyszerűen rá tudjuk lapátolni. Legalábbis a második adagra, mert az elsőt apa megissza egy óvatlan pillanatban, amikor nem figyelünk, de addig is lefoglalja magát. Mikor a negyedik alkalommal öntenénk a tejet a semmire, addigra a gyerekeket is lefoglalja, így már koncentrálhatunk a feladatra, öntsük a tejet az alkoholra.

Most jön a fogós és ravasz kérdés. Hogy lesz piros a kávé? Ételfestéktől! Teljesen jól megszínezi. Persze itt is kell a trükk, először óvatosan ráöntjük a tejre a kávét, ne foglalkozzunk azzal, hogy a hab felülre jön. A trükk pedig nem más, mint az, hogy az ételfestéket utánacsepegtetjük a kávéra, az el fogja színezni.

Amint kész vagyunk, illik lőni róla legalább egy képet, mielőtt apa felébredve az első mentakómából rátalálna az új adag boldogságforrásra, majd kiposztolni minden barátunknak. Társaságban is meg lehet játszani ugyanezt, akár több formában is, igazából a színkavalkád csak a fantáziánkon múlik.

A legfontosabb, hogy az első próbálkozás ha nem is sikerül, örökítsük meg és ne bánkódjunk, az is látványos lesz.

20180318_165152.jpg

20180318_165545.jpg

Tehát vegyük sorra a hozzávalókat:

-Terv arról, amit szeretnénk elérni
-Lelemény a megvalósításhoz
-A megfelelő ízvilág kiválasztása a megfelelő színhez
-Alkohol az alsó réteghez
-Tej a középső réteghez (ami mint tudjuk fehér, de meg lehet ezt változtatni)
-Kávé (akár az alkoholhoz társított aromájú)
-Ételfesték
-Elszántság apa lopkodásának megállítására
-Büszkélkedés

Ha mindez sikerül, mutasd be másoknak is, segíts nekik, hogy ők is igazi baristának érezzék magukat és együtt megtaláljátok az Ízt, ami Te vagy.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3213743718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása