Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Kávé az ételbe?

2018. március 30. 07:38 - Knausz Ferenc

Nem csak a tiramisuba finom!

Tudjuk, hogy a kávé finom és tudjuk, hogy rengeteg megoldás létezik rá, azt is tudjuk, hogy néhány süteménybe is szerepel, a legnevezetesebb talán a tiramisu. Tudjuk azt is, hogy csokival is nagyon finom, mindenki emlékszik még talán a Kapucíner csokira. De miért állnánk meg ennyivel? Miért hagynánk abba pont itt a kísérletezést? Nem kell meghúznunk a határt az ízek keresésénél. Tehát mire is jó még a kávé? Itt van pár tipp.

Sütemények

a30ae7e8-1e07-4496-b776-aac24b909e57.jpg

Igen, ez a legkézenfekvőbb megoldás a már emlegetett tiramisu is itt szerepel, de például kávéhabos pudinggal is nagyon jó, főleg ha rumos aromával (esetleg apu örömére igazi rummal) megbolondítjuk a csokoládépudingot, de működik a dolog az erősebb függőknél (mindenki döntse el milyen függőségre gondolunk) például tojáslikőrös megoldással is. Porkávét és instant kávét használhatunk díszítésre, főzött kávét pedig a krémekben, áztathatunk vele tésztát, sőt a tészta alapanyaga is lehet, ha jó kombinációt találunk egy nagyon érdekes ízvilág ejthet rabul minket, amit mi ajánlunk kávé mellé édes ízt az a vanília, menta, mentol, csokoládé, tejszín, juharszirup, méz. Igazából bármit, amit a kávéba is beletennénk, ez igaz a hozzá párosított alkoholokkal és fagylalttal is.

 

Húsok

img_0233.jpg

Húsokhoz is kiváló, mivel erős, karakteres íze van, ezért használhatjuk fűszerekkel kombinálva, a lényeg, hogy erős fűszerekkel kell párosítani. Ne zárkózzunk el a csípős dolgoktól sem, használjuk bátran pácként. Például a lefőtt kávét sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele churryt és chilit, áztassunk benne fokhagymával megtűzdelt csirkeszárnyat, majd süssük ki kevés zsíron tárcsán, tepsiben, vagy esetleg grillezzük, és kész is a kiváló közös tévénézéső, moziestés, meccsnézős nasi, ajánljuk egy korsó hideg sörrel. De ennél ne ragadjunk le, használjuk az őrölt kávét fűszerként, raguba, húsokra, akár még fasírozottba is.

 

Mártások

hungarian-sour-cherry-soup.jpg

Erős íze miatt kiváló alapanyag mártásoknak is, tejszínes kávé mártásként is készíthetjük, de használhatjuk kiegészítésként meggymártásba is, az enyhe kesernyés íze az édes mártásból a legjobbat tudja kihozni, a szegfűszeg és a fahéj is nagyon jó barátja, ezért bátran használjuk őket együtt, ha nem akarjuk ezeket őrölt formában belekeverni a mártásba, akkor szemeskávét, egész fahéjat és egész szegfűszeget használjunk, ha pedig nem akarjuk kerülgetni, használjunk hozzá fűszertojást.

 

Legyünk bátrak! Alkalmazzuk, használjuk fel, kísérletezzünk, ami iható formában működik a kávéval, az ehető formában is fog. Ha pedig valami jól sikerül, akkor pedig ne felejtsük el felírni a receptet, azt másokkal megosztani, a családdal, barátokkal is megkóstoltatni. Ki tudja? Lehet, hogy ez lesz a család, vagy a barátok kedvenc receptje, lehet, hogy ez lesz a saját védjegyünk az ünnepi asztalnál, lehet, hogy ez lesz az Íz, ami Te vagy.

komment
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr2213785238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása