Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Mit tegyél, ha unod a csempét a kád oldalán?

2018. augusztus 25. 21:42 - Knausz Ferenc

Ez a cikk sajnos csak a kádasoknak szól, zuhannyal nem működik, de a zuhany oldalán nincs is csempe, ennyivel ők már előnybe is kerültek. Magam részéről szeretem az egységet és a fát. A hozzám hasonlóaknak tudok ajánlani egy érdekes dolgot, ami ehhez kell:

gettyimages-486483275-small.jpg

-Parketta, ami hasonlít a szobában lévőhőz
-Akril tartalmú vízlepergető színtelen lakk
-Vékony fa léc, amiből keretet állíthatunk össze
-Csavarok
-Szerelőnyílás
-csavarozógép
-körfűrész
-mérőszalag
-vésőgép

Vésessük le a régi csempét a kád oldaláról, kelleni fog hely, hogy az új burkolat is a kád szintjétől beljebb legyen. Takarítsunk össze, majd vegyük elő a mérőszalagot. Mérjük le a helyünket, annál kereken fél centivel kisebb keretet állítsunk össze. A parkettát pattintsuk össze a keretre, majd szegeljük hozzá. A felesleges kilógó parkettát le kell vágni. Jelöljük fel a szerelőnyílás helyét, majd vágjuk ki azt is. Fessük le a kész burkolatot az akril lakkal, a lényeg, hogy sok réteg legyen és jól száradjon meg, mindenhova egyenletesen jusson belőle, hogy víz ne érhesse a fát és a parketta vágott éleit. Miután megszáradt, be lehet ragasztani a helyére, ehhez siloplasztot ajánlok, ez erős ragasztó hatású és vízhatlan, ráadásul van belőle több színű is. Ha beragadt, akkor a teljes rést töltsük fel ugyanezzel az anyaggal és kész is vagyunk.

A mienk ilyen lett, a tietek?

31530816_1814307981967044_843899582617223168_n_1.jpg

1 komment
Címkék: otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr5914199641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2018.08.26. 16:02:23

A mi kádunk alja nem ilyen mocskos. :)

A felső - Pinterestről "kölcsönzött" - képen jól látom? Semmi lépéshang-csillapítás, csak úgy durrbele csempe(?)ragasztó a betonaljzatra a laminált padló alá?
süti beállítások módosítása