Mai alanyunk az espressino, egy pici, helyes, tejes kávé. Pici kakaóporral a tetején. Nagyon aranyos, nagyon egyszerű és nem mellesleg nagyon finom. Az elkészítés módja hasonló a cappucinoéhoz, vagy a latte-t is megemlíthetném rokonaként. Egyszerűen főzünk egy espressot, gőzölünk egy kis tejet, vigyázzunk arra, higy tej legyen es ne tejhab, majd összeöntjük és kakaót rá.
Maga az elkészítés nagyjából 5 perc volt, ami után lecsüccsentünk és kortyoltunk. Igazából ennyi történt, nem kerestünk érdekességeket, sem származást, mivel már régóta nem találtunk ilyet, helyette inkább értékeltünk.
Ahogy láthattátok a képeken, 2 típus készült azonnal, egy kakaó nélkül elkülönítve a tejet a kávétól és habosan, egy pedig a hagyományos módon. Mindkét verzió finom, mindkettő egyszerű, de bármilyen finom is az eredeti, mi attól még csak habos kávé fanatikusok vagyunk, de ha kipróbálod, az espressino biztos segít megtalálni az Ízt, ami Te vagy.