Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #10

2018. január 11. 18:03 - Knausz Ferenc

Mai alanyunk az espressino, egy pici, helyes, tejes kávé. Pici kakaóporral a tetején. Nagyon aranyos, nagyon egyszerű és nem mellesleg nagyon finom. Az elkészítés módja hasonló a cappucinoéhoz, vagy a latte-t is megemlíthetném rokonaként. Egyszerűen főzünk egy espressot, gőzölünk egy kis tejet, vigyázzunk arra, higy tej legyen es ne tejhab, majd összeöntjük és kakaót rá.

Maga az elkészítés nagyjából 5 perc volt, ami után lecsüccsentünk és kortyoltunk. Igazából ennyi történt, nem kerestünk érdekességeket, sem származást, mivel már régóta nem találtunk ilyet, helyette inkább értékeltünk.

 20180111_172750_hdr.jpg

Ahogy láthattátok a képeken, 2 típus készült azonnal, egy kakaó nélkül elkülönítve a tejet a kávétól és habosan, egy pedig a hagyományos módon. Mindkét verzió finom, mindkettő egyszerű, de bármilyen finom is az eredeti, mi attól még csak habos kávé fanatikusok vagyunk, de ha kipróbálod, az espressino biztos segít megtalálni az Ízt, ami Te vagy.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3613567005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása