Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

4 dolog, ami mindenképp vigyél magaddal, ha túrázni mész!

2018. április 29. 09:11 - Knausz Ferenc

Szigorúan kávéimádóknak

 Szeretsz túrázni, de nem válnál meg a JÓ kávétól? Vagy csak simán kiütést kapsz az instant kávétól? A pótkávéról nem is beszélve? Neked nem elég a sima fekete, mindenképp kell egy kis extra, hogy a túrázás is tényleg extra lehessen? Esetleg így képzelsz el egy jó reggelt?

vor_dem_kamin-1-820x547.jpg

Akkor ezeket ne hagyd otthon:

   #1 Tartályos tejhabosító

51kq5bdu0ol_sl1000.jpg

Ennek az okos szerkezetnek van kettő hasznos tulajdonsága is. Az egyik nyilván maga a tej felhabosítása, a másik pedig nem más, minthogy fel tudod benne melegíteni a vizet. Mivel skálája is van, ezért aránylag pontosan meg tudod ezt tenni, hasznos kis társ a túrán.

 

   #2 Dugattyús kávéfőző

klausberg_dugattyus_fozo.jpg

Ha már felmelegítettük a vizet, sem kell, hogy zaccosan igyuk a kávét! Használjunk dugattyús kávéfőzőt! Sem áramot, sem szakértelmet nem igényel, kicsi, kompakt, könnyű és amikor épp nem kávéfőzőnek használod, akkor tudsz belőle inni is.

 

   #3 Kézi kávédaráló

hario-skerton-plus-kezi-kavedaralo.jpg

Ha a szemes kávéra esküszöl, esetleg valamilyen szemes kávékülönlegesség csomagja lapulna a táskában, nem árt, ha meg tudod őrölni. Fontos, hogy az őrlést lassan csináljuk, mivel ha túl gyorsan jár a kezünk, a kávé felforrósodik és veszít az ízéből.

 

   #4 Cukorkülönlegesség

luis_eperkrem_cukor.jpg

Hogy tényleg egy különleges kávéélmény érhessen a természet lágy ölén, bolondítsuk meg egy kicsit! A hosszú séta, mászás, gyaloglás után/előtt is megérdemelsz egy különleges élményt a még pislákoló tűz mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1413878684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása