Szeretsz túrázni, de nem válnál meg a JÓ kávétól? Vagy csak simán kiütést kapsz az instant kávétól? A pótkávéról nem is beszélve? Neked nem elég a sima fekete, mindenképp kell egy kis extra, hogy a túrázás is tényleg extra lehessen? Esetleg így képzelsz el egy jó reggelt?
Akkor ezeket ne hagyd otthon:
Ennek az okos szerkezetnek van kettő hasznos tulajdonsága is. Az egyik nyilván maga a tej felhabosítása, a másik pedig nem más, minthogy fel tudod benne melegíteni a vizet. Mivel skálája is van, ezért aránylag pontosan meg tudod ezt tenni, hasznos kis társ a túrán.
Ha már felmelegítettük a vizet, sem kell, hogy zaccosan igyuk a kávét! Használjunk dugattyús kávéfőzőt! Sem áramot, sem szakértelmet nem igényel, kicsi, kompakt, könnyű és amikor épp nem kávéfőzőnek használod, akkor tudsz belőle inni is.
#3 Kézi kávédaráló
Ha a szemes kávéra esküszöl, esetleg valamilyen szemes kávékülönlegesség csomagja lapulna a táskában, nem árt, ha meg tudod őrölni. Fontos, hogy az őrlést lassan csináljuk, mivel ha túl gyorsan jár a kezünk, a kávé felforrósodik és veszít az ízéből.
Hogy tényleg egy különleges kávéélmény érhessen a természet lágy ölén, bolondítsuk meg egy kicsit! A hosszú séta, mászás, gyaloglás után/előtt is megérdemelsz egy különleges élményt a még pislákoló tűz mellett.