Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Full extrás zuhanyfülke, vagy oldjuk meg káddal?

2018. augusztus 31. 13:12 - Knausz Ferenc

Mindkét válasz jó, ennek egyéni döntésnek kell lennie, de van, hogy elbizonytalanodunk, ezért össze szedtünk nektek 3 típusú megoldást, amit mi pártolunk:

-Kád, ffelfejlesztve
-Vegyük meg készen a full extrás zuhanyt
-Csináljunk zuhanyt

Persze minden pénztárcafüggő és munkakedvfüggő. De azért ezt a hármat választottuk, mert ezeket tartottuk az ügyeskedők legjobb megoldásainak, tehát a mi véleményünket tükrözi. Kezdjünk is neki az elsőnek.

Kád, felfejlesztve

vesta-dwjs-kadparavan-furdo--wc-otlet-minimal-stilusban.jpg

Van aki nem szeret lemondani a kád adta kényelemről, a fürdésekről, de reggel csak egy zuhanyra van idő, azzal viszont eláztatjuk a fürdőt, a zuhanyfüggöny pedig ránk ragad. Na de mit tehetünk ez ellen? Nézzük meg első körben, hogy a kád megfelelő-e nekünk. Ha nem a válasz, nézzük meg, befér-e a választott kádunk, például egyenes helyett sarokkád vagy éppen fordítva, egyéb esetben pedig hagyjuk így, ha tényleg csak fejlesztés a cél. Felejtsük el a zuhanyfüggönyt. Szereljük le, dobjuk ki, használjuk el bármi másra. Vegyünk elő mérőszalagot és mérjünk. Állapítsuk meg, hogy mekkora paravánra van szükségünk és üljünk le az internet elé, keressük meg a megfelelőt, üveg, plexi, sima, nem átlátszó, választék lesz bőséggel. Én az üveget ajánlom inox elemekkel. 30.000-től a csillagos égig találhatunk árakat, de plexiből van olcsóbb megoldás is. Lett egy paravánunk, igazából ha jól mértünk és elér addig, ameddig kell, akkor lett egy magas küszöbű, hagyományos zuhanykabinunk, így már nem áztatunk el mindent és hozzánk sem ragad semmi. Megállunk itt? Ez újabb döntés. Kérdezzük meg, hogy zuhanyzás közbe megérdemlünk-e egy kis pluszt, pár perc kényeztetést, ami segít elindítani a napot? Ha igen a válasz, akkor ez lehet a kávé, vagy lehet egy zuhanypanel. Kádfeltöltővel szereltet elég nehéz találni, de igazából a víz mindenképpen a kádba folyik, tehát ne feltétlen ragaszkodjunk ehhez. Szintén 30-40.000-es árkategóriáról indulunk, határ szintén a csillagos ég. Hála istennek könnyen felszerelhető, csak pár csavart kell befúrnunk. Így kapunk egy masszázzsal egybekötött reggeli zuhanyt, nem kell lemondanunk a kádba lubickolásról, ha esetleg sarokkádunk van, akkor még le is tudunk ülni közben.

Kész full extrás zuhanykabin

2c077dbfc826434098b01ed1e29a0ce1.jpg

Ez a megrendeljük, vagy bemegyünk a boltba kategória, igazából egy rövid kád ugyanúgy megoldva, ahogy a sajátunkból kihoznánk, de hatalmas előny, hogy beállítjuk, bekötjük és élvezhetjük azonnal, ezt igazából kis helyekre ajánljunk, inkább azoknak, akik nem szeretik a felfordulást, ami az építéssel jár, ezt szó szerint egy kosszal meg lehet úszni, nagyjából 120.000-ről indulnak az árak, a határ mint mindig a végtelen és még tovább. Fontosnak tartjuk még megemlíteni, hogy azért ebbe van egyéb plusz is, sok esetben hangszóró és fényterápia is, valamint majd minden kivitelében található alapjáraton ülőrész.

Épített zuhany

epic-frameless-sliding-shower-doors-f96-on-wow-interior-designing-home-ideas-with-frameless-sliding-shower-doors.jpg

Ezt inkább idősebbeknek, derákfájósoknak, gerincsérveseknek ajánljuk, ugyanis hatalmas előnnyel indul: nincs magas küszöb. Na de mit kell tenni? a régi kád helyét egy az egybe lecsempézni a határait pedig kijelölni nagyjából 100mm magas küszöbbel, így nem folyik ki a fürdőszoba egészére. A paraván szabály itt is él, javaslom a középről nyíló típust, igaz, hogy nagyobb a helyigénye, de kényelmesebb a használata. Ki tudunk alakítani már az építésnél ülőrészt és ugyanúgy a masszázspanelt ajánljuk ide is. Árakban inkább itt a méret dönt, nyílván nagyobb paraván, nagyobb ár, az építőanyagnak, a csempének és járólapnak is van ára. Nem ez a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás, de aki nem tud kádba mászni, vagy egyszerűen csak nem akar, annak ezt ajánljuk legjobban.

Reméljük hasznos volt a cikk a döntésben, de ne feledjük, a zuhanyt egészítsük ki kávéval, úgy adja meg a legjobban a hatást :)

Szólj hozzá!
Címkék: otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4514210667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása