Túléltük a szentestét, gyerekek boldogok, apu fájlalja friss harci sérüléseit, amiket a karácsonyfacsatában szerzett, nagyszülők elmentek, anya pedig fáradt. Na de még nincs vége a dolognak, még sok helyre jönnek vendégek, rokonok, barátok, kis konyhánk pedig úszik. Ma is kell egy csodát tennünk karácsony alkalmából. A legfontosabb, hogy ne vegyük komolyan, csináljunk pici rendet és könnyű ételt, valami ütős desszerttel, ma már ugyis inkább csak azt enne, aki még tud enni.
A desszert fel is pörgethet, bátran gondoljunk saját kimerültségünkre és készítsünk magunknak ma is energiát. A változatosság kedvéért ma együk a kávét.
Kávélikőrös csokipuding tojáslikőrös habbal.
Hozzávalók:
-csokipuding 2cs
-étcsokoládé 1tab
-kávélikőr 2dl
- tej 7dl
- tojáslikőr 1dl
- cukrásztejszín 2dbz
Elkészítés:
A kávélikőrt a tejjel összemelegítjük, pudingnak főzzük, amikor már sűrűsödik, a csokoládét apró darabokban beleszórjuk, ha elég apró, akkor nem muszáj felolvasztani, a csokidarabtól csak még különlegesebbnek tűnik majd. A cukrásztejszínt felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojáslikőrt.
Tálalás:
Átlátszó pohárban, a pudingra önthetünk egy kevés kávélikőrt az íz miatt, de csak pár cseppet, majd nyomjuk rá a habot, a tetejét lehet bátran díszíteni, csokireszelékkel, drazséval, bármivel, amit a habunk megtart. Ha esetleg van üveg csésze és hozzávaló tányérszettünk, akkor elérhetünk vele egy kávéházi hatást. Ne feledjük, apunak fél, gyerkőcöknek dupla adag jár, hogy mindenki tudjon aludni.
Kellemes ünnepeket és jó fogyasztást kívánunk.