Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Karácsony

2017. december 25. 09:58 - Knausz Ferenc

Második felvonás

Túléltük a szentestét, gyerekek boldogok, apu fájlalja friss harci sérüléseit, amiket a karácsonyfacsatában szerzett, nagyszülők elmentek, anya pedig fáradt. Na de még nincs vége a dolognak, még sok helyre jönnek vendégek, rokonok, barátok, kis konyhánk pedig úszik. Ma is kell egy csodát tennünk karácsony alkalmából. A legfontosabb, hogy ne vegyük komolyan, csináljunk pici rendet és könnyű ételt, valami ütős desszerttel, ma már ugyis inkább csak azt enne, aki még tud enni.

A desszert fel is pörgethet, bátran gondoljunk saját kimerültségünkre és készítsünk magunknak ma is energiát. A változatosság kedvéért ma együk a kávét.

Kávélikőrös csokipuding tojáslikőrös habbal.

2cb7cc89e1b62e53874c1c70740b5277--my-coffee-coffee-shop.jpg

Hozzávalók:

-csokipuding 2cs

-étcsokoládé 1tab

-kávélikőr 2dl

- tej 7dl

- tojáslikőr 1dl

- cukrásztejszín 2dbz

 

Elkészítés:

A kávélikőrt a tejjel összemelegítjük, pudingnak főzzük, amikor már sűrűsödik, a csokoládét apró darabokban beleszórjuk, ha elég apró, akkor nem muszáj felolvasztani, a csokidarabtól csak még különlegesebbnek tűnik majd. A cukrásztejszínt felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojáslikőrt.

Tálalás:

Átlátszó pohárban, a pudingra önthetünk egy kevés kávélikőrt az íz miatt, de csak pár cseppet, majd nyomjuk rá a habot, a tetejét lehet bátran díszíteni, csokireszelékkel, drazséval, bármivel, amit a habunk megtart. Ha esetleg van üveg csésze és hozzávaló tányérszettünk, akkor elérhetünk vele egy kávéházi hatást. Ne feledjük, apunak fél, gyerkőcöknek dupla adag jár, hogy mindenki tudjon aludni.

Kellemes ünnepeket és jó fogyasztást kívánunk.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7413522879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása