Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Kávéburger

2018. április 02. 09:32 - Knausz Ferenc

Kis saját gyártású recept következik, amiben természetesen szerepel a kávé, kis videóval, ami talán meghozza a kedvetek a kísérletezéshez.

 

Amire szükségünk van:

-6 buci, ez lehet saját jól bevált recept, vagy sima zsömle is, megvehetjük a boltban is, a méret igen, a siker nem ezen fog múlni, kivéve, ha van nektek is egy saját titkos receptetek.
-0,5kg darált hús, ez ízléstől függően lehet csirke, disznó, vagy marha, mi például a fele disznó, fele marha felállást preferáljuk
-1 csésze erős kotyogós fekete, a lényeg az, hogy tényleg álljon meg benne a kanál
-7 tojás
-bacon
-zsemlemorzsa, különben nem lesz szép piros
-sajt, lehetőleg füstölt
-1 fej hagyma
-Kávésarok csapat titkos fűszerkeveréke, bocsi, de tényleg titkos, mindent mégsem árulhatunk el.
-majonéz
-ketchup
-zöldségek ízlés szerint

Amit tegyünk:

Daraboljunk fel minden zöldséget és a hagymát szeletekre, abból baj nem lehet, ha ez előre kész van. Főzzünk egy kávét. Miután megittuk, főzzünk még egyet és próbáljuk meg félrerakni. Ha nem sikerült, harmadjára összejön, mert apa is kávézni akart. A darált húst keverjük el fűszerekkel, egy tojással, egy evőkanál zsemlemorzsával, kicsit reszelhetünk bele a sajtból, nem tesz neki rosszat, tegyük bele a titkos fűszerkeveréket, amit sajnos nem mondhatok el (titok). Ha az elkeverés nem sikerült, akkor olvasszuk ki a húst, úgy sokkal könnyebb. Öntsük rá a kávét, annyit amennyitől még nem lesz túl laza, a maradékot megihatjuk, ha apa nem nyúlja le. Zsemlemorzsát öntsünk egy tálba. Tegyünk fel egy serpenyőbe kevés zsírt, vagy olajat, a lényeg, hogy jó forró legyen. Tenyérnyi lapos pogácsákat készítsünk, forgassuk meg a morzsába. Tegyünk fel vizet forrni. Ezeket süssük ki. A bucikat nekiállhatunk közbe megmelegíteni és félbevágni, beletenni a zöldségeket. Lehetőség szerint a pogácsákat rögtön a buciban elfoglalt helyére tegyük. Süssünk ki bacont, közben a víz felforrt, tudjuk csinálni a buggyantott tojást. Amíg a tojás a vízben van, tegyünk a baconre egy szelet sajtot, még elég meleg lesz hozzá, hogy olvadjon. A tetejére jöhet a tojás, tegyük rá a bucira a tetőt. Nevessünk a család arckifejezésén, mikor rájönnek, hogy a tojás sárgája folyik és mi elfelejtettünk szólni. Mosdassuk meg őket, mert fülig maszatosak. Elégedetten dőljünk le pihenni és fogadjuk az elismeréseket a finom étel után.

komment
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr1113785358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása