Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Kis lakás, kis költségvetés, nagy eredmény

2018. augusztus 23. 20:52 - Knausz Ferenc

Skandináv stílus

Mindenki szeretné kényelmessé és széppé tenni a lakását/házát. A skandináv stílus nem csak közkedvelt, kényelmes és szép, de még praktikus is és miért ne pont az egyik legnagyobb kávéfogyasztó népcsoport berendezési stílusával ismerkednénk meg először?

A skandináv lakberendezés legnagyobb ismérve a letisztultság és a világos, lehető legnagyobb terek. Minél nagyobb egy tér, annál jobb! De mihez kezdjünk, ha lakásunk van? Mondjuk egy pici lakásunk...

ob_52575cba6834ad3d5db9647cda48e349_soco5.jpg

A pici lakásba kevés dolog is sok helyet foglal el, első lépésként mindenképpen a felesleges dolgoktól kell megszabadulni. Igen, mindentől. Használjuk bátran a 2 év szabályt, amit 2 éve nem használtunk gondolkodás nélkül mehet szemétbe, eladásra, jótékonyságra, a többit pedig meg kell gondolni. Ne hagyjuk meg apu 34 db-os csatosüveg gyűjteményét a spájzban, ezzel a lendülettel mind a 17 fedő nélküli befőttesüveget dobjuk ki, valljuk be, soha nem főzünk már bele lekvárt.Amint felszabadult némi hely, folytassuk a felméréssel a szekrényekben. Igen hölgyeim, apu korsó és söröskupakgyűjteménye után a ruhák jönnek. Szanáljunk amit lehet és ha ez is megtörtént, jöhet a felmérés.

Mennyi helyünk lett?

Ha el tudjuk rendezni megmaradt vagyontárgyainkat úgy, hogy felszabaduljon szekrény, vagy tárolórekesz, az nyert ügy. Ugyanis mindenek előtt a hely felszabadítása a fontos és a lényeg, hogy tárolóegységeink is a legkisebb helyet foglalják el. Tehát a lényeg, hogy az üres tárolótól megszabaduljunk, az eladást, ajándékozást javaslom.

Lett egy kis helyünk, kicsit nagyobbnak érezzük a lakást, de még mindig nem skandináv és még mindig nem elég nagy. Kezdjünk bele az igazi munkába! Teddy hengert elő, irány a festékbolt és szerezzünk be valami kellemes és világos színt. Nem, semmi piros, a sárgát kerüljük a zöld fele el se nézzünk! Fehér, törtfehér, bézs, világosabb barnák, rózsaszínek, szürkék, kékek. Ezek lesznek a mi színeink, a lakásunk kicsi, ne nyomjuk össze erős színekkel! Amire figyeljünk az az egység. Ne legyen a halvány barna szoba mellett halvány kék szobánk. Ha egy színt túl egyszínűnek találunk, válasszunk hozzá vagy szürkét vagy fehéret, az ablakkal rendelkező falakat ezzel, a többit pedig a dominánsnak választott színnel fessük le.

Lefestettünk, van helyünk, mit tegyünk még?

Van padlószőnyeg? Parkettázzuk le! Ahova lehet tegyünk fát, amennyiben ez lehetséges persze. Saját érdekünkben kerüljük a felesleges munkát, ha nincs időnk és pénzünk, akkor ne szedjük fel a járólapot és tegyünk le másikat és ne borogassunk ki falakat.

Tehát leparkettáztunk, tenni kellene valamit meglévő bútorainkkal. Erre a legolcsóbb és egyszerűbb megoldás a fóliázás, lehet bármelyik bútorból tölgy, fenyő, esetleg magasfényű fehér bútort varázsolni, csak fóliázni kell hozzá, a konyha esetében például elég az ajtókat. Igény esetén le lehet cserélni a munkalapot is, ha fehér ajtóink lettek tölgyre, ha fa színű ajtókat varázsoltunk, akkor világos munkalap kell.

c17df6db383bf54e6e29a41c97393efa.jpg

Nézzük az eredményeinket:

-Kevesebb felesleges tárgyunk van, tehát szabadult fel tárolóhelyünk
-A felesleges tárolóegységtől megszabadulva több helyünk van a lakásunkban
-Világosabb színeink vannak, amik tágítják a teret
-Több fa és egységesebb beltér jellemzi a lakásunkat.

Már csak több fényre van szükségünk, cseréljük le lámpáinkat egyszerű, fehér búrás lámpákra, így a fényt nem takarja el semmi, a konyhába és a nappali több fény dukál, oda tegyünk több lámpát is.

34303117575_4e6cc34dec_o.jpg

Gratulálunk! Ha ügyesen csináltuk lett egy tágsabb, fényesebb, kényelmesebb lakásunk, ha sok mindent nem kidobtunk, hanem eladtunk, akkor pedig elég pénztárcabarát módon oldottuk meg a dolgot. De egyéb esetben is csak a parkettára, a festékre és a fóliákra költöttünk.

Szólj hozzá!
Címkék: otthon

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7114197411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása