Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

A kávé 10+1 jótékony hatása

2018. április 16. 12:25 - Knausz Ferenc

A kávéról fontos tudni, hogy a reggeli ébresztő mellett vannak élet és lélektani hatásai, tudjuk, hogy nekünk jót tesz, mert könnyebben indul el a reggelünk, de azt már kevésbé tudjuk, hogy még mit tesz értünk ez az ital. Lássuk hát:

   #1 Segít megelőzni a Parkinson kórt.

parkinsonkkkkkkkk.jpg
Megfigyelték, hogy a kávéfogyasztók körében 80%-al kevesebb a megbetegedés esélye. Hogy ez miért van? A dopamin receptorokat stimulálja. Ez segít megelőzni ezt a kórt. Emellett hogy nézne ki, ha remegő kezünk miatt kilötyögtetnénk a reggeli energiát?

   #2 Csökkenti az epekő valószínűségét.

shutterstock_465663596.jpg
Aki átélte, az tudja, hogy milyen kellemetlen tud lenni az epekő, de szerencsére a rendszeres kávéfogyasztás segít ezt elkerülni, több kávé, kevesebb fájdalom.

   #3 Csökkenti a cukorbetegség kockázatát.

_-1-43.jpg
10% ugyan nem sok, de azért az is valami, de tény, hogy a nagyon cukros kávé azért ezt még lerontja kicsit. Tehát, ezt bevetheted, ha nem szeretnél cukorbeteg lenni.

   #4 Késlelteti az öregedést.

growing-old-no-longer-has-to-mean-illness-physical-decline.jpg
Antioxidáns tartalma miatt jól megköti a szabadgyököket, ez segít kicsit fiatalosabbnak lenni, emellé párosítsunk jó minőségű csokoládét és az öregedés lelassul, de vigyázzunk a mennyiséggel, nehogy visszafiatalodjunk.

   #5 Segít ritkábban betegnek lenni.

mental_vs_physical_pic.jpg
Hogy hogyan? A kávénak antibakteriális hatásai vannak a trigonelli anyagnak köszönhetően, ami felveszi a versenyt a fertőzésekkel szemben.

   #6 Kevésbé unatkozunk.

minion-bored-face-800x500.jpg
A koffein felráz és segít elűzni az unalmat, tehát a jelenség, hogy unalmunkban kávézunk teljesen érthető és életszerű is.

   #7 Csökkenti a fejfájást.

mareo-630x378.jpg
Bizony, a kávé erre is képes, hogy megkedveljük. Emellett még segít jobban is koncentrálni, ami fejfájósan amúgy is nehezen megy. Még egy pont, amiért érdemes meginni egy csésze feketét.

   #8 Elűzi a fáradtságot.

strijken.jpg
Igen, ez elég egyértelmű, de azt nem tudtuk eddig, hogy nem csak reggeli fáradtságot, de az izmok fáradtságát is, mivel izomstimuláló hatása van. Igazi csodaszer ugye? Sportoláshoz, ha már úgy érezzük nem bírjuk tovább tökéletes, mert ad egy extra löketet.

   #9 Segíti az emésztést.

emesztesi_zavar_antsonafarm_blogspot_com_2014.jpg
Nem csak a szokásos módon érezhetjük áldásos hatását, hanem agyi alapon is segít emészteni.Erre azért képes, mert serkenti az emésztő nedvek termelődését és hat az érmozgató idegekre is.

   #10 Segít a diétában.

01-heres-why-your-next-crash-diet-is-doomed-to-fail-according-to-science-shutterstock_544589101-1024x683.jpg
Nem arra kell gondolni, hogy megiszunk pár csészével és kezdődhet a strandszezon, inkább arra, hogy mivel alapjáraton a kalóriatartalma elég alacsony, ezért nem kell lemondanunk fogyózás közben sem a kávéról, a cukor és a tej viszont sajnos már nem tartoznak a listára, ezért ez annak jó, aki feketén issza.

   #10+1 A kávé finom

20171112_100039.jpg
Akiket ez a lista nem győzött meg, annak talán ez a legerősebb érv a kávéfogyasztás mellett, mert finom, mert sokféle, mert jó íze van. Igyunk kávét, legyünk boldogok és fiatalosak.

komment
Címkék: kávé életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr513838372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása