Az ízek harmóniájával játszani koránt sem gyerekjáték. Van akinek a megszokott, van akinek mindig az új, van akinek az édes és van akinek a sós ízek jönnek be. Édesszájúként egy jó sütire sosem tudok nemet mondani. Pláne ha a férjem alkot mellé egy jó habos kávét, az mindig nyerő páros lesz.
Szeretnék nektek megmutatni egy egyszerű de nagyszerű kis süteményt. Pici, csokis, édes és könnyű a tésztája.
VIGYÁZAT! EZ A RECEPT NEM AZ A MINDENMENTES FITNESS CSODA AMITŐL FELHŐKÖN TÁNCOLÓ KECSES BALERINA LESZEL!
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 db tojás
- 15 dkg vaj
- 3 ek baracklekvár
- 5 dkg étcsokoládé
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd fokozatos adagolás mellett a már elvegyített folyékony hozzávalókat. Muffin kapszulákba adagoljuk őket és berakjuk a sütőbe 180 fokra, kb. 20 percre (sütő függő).
Remek ebéd utáni levezetés. Ha variálni szeretnéd tehetsz bele baracklekvár helyett eperlekvárt, majd eper darabokkal szórd meg a tetejét. Szépen bele fog ülni a tésztába.
A mogyoró sem rontja el, de a kedvencem amikor nutellával tölthetem. A muffin sütési idejének kb 8.-10. percében belenyomom a kiskanál nutellát a még félig nyers tészta közepébe, majd szépen eltüntetem a nyomokat...
A család imádja, a vendégek elégedettek, már csak egy jó nyári jegeskávé kell hozzá. :D
Frappé:
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 rész Espresso lehűtve
- 2 rész apróra zúzott jég
- kevéske tej
Az alapanyagokat tegyük shakerbe, rázzuk és nem keverjük, ízlés szerint édesítjük, egyszerű, de nagyszerű, a tetejére akár tehetünk tejszínhabot is, ha meg szeretnénk csavarni a dolgot, díszítésként szirupot ajánlok a pohár oldalára csurgatva.