Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #16

2018. február 11. 20:02 - Knausz Ferenc

Tartályos tejhabosító

A mai tesztalany a Kinghoff tejhabosító. Szép, csillogó rozsdamentes acélból áll, minden konyhába tökéletesen be tud illeszkedni, akár a pulton, akár egy polcon. Na de ne szaladjunk előre, kezdjük a legelején.

A csomag tartalma:

tartalyos1.jpg

tartalyos2.jpg

Amit találunk a dobozban, az egy súlyából ítélve sem anyaghiányos tejhabosító, ami megszólalásig hasonlít egy mezei fedővel ellátott edény. Semmi extra, egyszerű és szép, szó szerinti nemes egyszerűség jellemzi. Emellett megtaláljuk a garanciajegyet, ezt alaposan el kell tenni, de szükség nem lesz rá, ugyanis nincs benne motor, se semmilyen gépi vagy elemes hajtás. Miután kigyönyörködtük magunkat a szép csillogásba és kitaláltuk, hogy fotózzuk le úgy, hogy mi ne nagyon látszódjunk a képen, rátértünk az éles tesztre.

Használat:

tartalyos3.jpg

tartalyos4.jpg

Amint megpróbáljuk levenni a fedőt, rá kell jönnünk, hogy nem a gombnál kell megfogni, mivel ez egy hosszabb rúd vége, a másik végén belül pedig a tejhabsító van. Amikor levettük, megcsodáltuk a belső oldalon található skálát, első próbaként rögtön bele is öntünk 200ml-t, majd megvizsgáljuk a tejhabsító részét. Első ránézésre egy rozsdamentes acél hálóból készült szűrőnek tűnik, ez meg is adja az alap szkepticizmust. Rátesszük a fedőt és próbálgatjuk, majd rájövünk, hogy nem pörgetni kell, hanem sokkal célszerűbb fel le mozgatni, tehát köpülő mozgást végzünk. Arra is rá kell jönnünk, hogy igazából nem kell teljesen felemelni, csak annyira, hogy a tej tetejéig érjünk el. Nagyjából 1 perc köpülés után belenézünk és láss csodát, működik. Nagyon nagyon meglepően jól működik, a tejhab kemény, krémes és a tartály méretei miatt képes jóval többet egyszerre felhabosítani, mint amennyit kisebb, elemes-motoros társai képesek lennének, tényleg családi adagot csinál.

Értékelés:

Általunk megkapta a legmagasabb pontszámot amit csak lehet adni egy ilyen eszköznek, egyszerű, beillik mindenhova a hatásfoka hihetetlen jó, környezetbarát, rozsdamentes acélból készült a legtöbb része, tároló kapacitása is elég nagy, a skála és az öntési irányba megvastagított perem pedig megkönnyíti az életet.

A habosítót megtaláljátok a webshopban és Facebook oldalunkon is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7013656876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása