A húsvéti készülődésben a legfontosabb elemek a gyerkőcök kis nyuszicsomagjainak elkészítése, a tojások megfestése, a verstanulás (apukák trágár rímek utáni lázas keresése) és természetesen a sonka kiválasztása. A csúcspont pedig nem más, mint a húsvét hétfő, aminek a reggelén hardcore sonkafalás következik, horribilis mennyiségű tojás elfogyasztásával és indokolatlanul sok tormával. De ne felejtsük el, hogy a reggel attól még reggel marad, így dukál hozzá kávé is.
Na de mi szépen feldíszítettük az asztalt, külön erre az alkalomra használunk terítőt, szalvétát, étkészletet, sonka gőzölög az asztalon, festett tojások mindenhol. Miért pont a kávé maradjon ki a sorból? A húsvéti ízvilág mindenki számára hagyomány értékű, ezért ebbe mi sem bolygatunk bele, tehát azt ajánljuk, hogy a húsvét reggelét ne a vad kísérletezés tegye ki, hanem inkább a díszítés.
A legtöbb háztartásban már apu sem csak sima feketét iszik, a férfiak is szeretik a habos, de megszokott ízt, tehát a cappucino jó habosan ideális választás az alkalomra. Amire szükségünk van pedig nem más, mint:
-kreativitás
-ételfesték
-fogpiszkáló
-tejhabosító
-türelem.
Amit tegyünk:
-főzzünk
-tejezzünk
-habosítsunk
Ha összeállt a szép, fehér habos cappucino, mártsunk minden használni kívánt színbe egy-egy fogpiszkálót, és ahogy a tojásokat kifestettük, ugyanúgy fessük ki a kis habost. Gyerkőcöknek ezt megjátszhatjuk kakaóval is! A végeredmény aranyos, illik a terítékhez, a gyerekek imádják, a párunk pedig hatalmas vigyorral fogja inni a nem mindennapos látványt, hiszen ilyen ünnep csak egyszer van az évben.
Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Kávésarok csapata!