Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

5perces #4

2017. november 17. 06:53 - Knausz Ferenc

Egy csepp olasz

Szeretünk sütni. A feleségem tud is, de van pár dolog, ami neki sem lesz mindig 100%-os. A minap talált egy számára új receptet, aminek végeredményéhez végre nekem is volt közöm, megtalálta a tiramisu torta cseppet sem egyszerű, de mégis nagyszerű receptjét. Nagyszerű, mert van egy fontos eleme, amit én csinálhattam meg: a kávé.

Amíg lefőztem a kávét, életem párja előkészítette a babapiskótát, már kész voltunk mártani a rummal elkevert fekete finomságba, amikor rá kellett jönnünk, félbe van törve a tasak teles tartalma. Semmi baj, fele olyan magas lesz a kerítés, legyintettünk egyet és belemártottuk. Forrón. Ugyanis kiderült a recept olvasása közben, hogy hidegen kell, így már értettük, hogy miért mállott szét azon nyomban az egész. Semmi baj, a kávé finom, a darabkákat foggal szűrtük, új kör. Zacskó nyit, hálistennek sértetlen, kávé lefőtt. Rum bele, várakozás. Amíg kihűlt, kikevertük a mascarpónét milyen meglepő, szintén rummal. Mondanom sem kell, egyre szimpatikusabb lesz ez az édesség. Kihűlt, babapiskóta bepakol, tortaforma előkészít, papír beleszab, első réteg piskóta be. Elkezdjük építeni a kerítést. Újabb apró, de annál lényegesebb részlet kerülte el figyelmünket. A babapiskótát csak pár pillanatra szabad bennhagyni a kávéban. A pár nálunk is igaz, de inkább percre értendő, ezért a kerítés összes eleme kókadt lett, mint a hóvirágok tavasszal. Semmi baj, megtámasztja a krém. Egy réteg bele, piskóta, réteg, piskóta. Kávészünet. Krém, piskóta, kakaó. Elméletben kész vagyunk, mehet a hűtőbe. Nagyon folyósnak látszik, gyorsítsunk a dolgon, tegyük a mélyhűtőbe. Betettük, de mit tegyünk addig? Igyunk egy cappucinot! Lefőz, gőzől, díszít, fűszerez, ízesít, 20 perc. Leül, elkortyolgat, elbeszélget, 40 perc. Mit akartunk csinálni? A tiramisu!! Bennmaradt, azonnal téptük fel a mélyhűtő ajtaját, kisebb szívrohamot kapva a benn töltött idő hosszúságán. Jónak látszik, nem tűnik fagyottnak. Kirakjuk az asztalra, tortaforma leemel, tökéletes! Elsőre tökéletes az eredmény, vágjuk fel! Felvágtuk. Korán. A sütemény teljes belseje a páncéllá fagyott külső felvágása után vidáman folyt ki a tál közepére, ami egyszerre volt elkeserítő és félelmetesen gusztusos látvány. Egy kávé lefőzése után jutott mindenkinek szó szerint egy csepp(folyós) olaszország.

 

Ha szeretnél még olvasni a tiramisuról, mi ezt ajánljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr9613288703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása