Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #2

2017. november 21. 11:31 - Knausz Ferenc

Cappucino

Újfent összeültünk a szentélyünk körül, hogy folytassuk a kutatást, hogy segíthessünk nektek. A mai nap a Cappucinora esett a választás, bár első körben úgy gondoltuk, hogy ma más, egyszerűbben elkészíthető finomságot próbálunk ki, de úgy döntöttünk, hogy ezt a népszerűbb ital lesz ma terítéken.

Ébredezés közben sikerült ma főznünk, ezért ma a várakozás közben eltelt idő kicsit csendesebb volt, nyugodt kutatómunkával telt. Az őszintét megvallva, a mai kávé kicsit szabálytalan módon készült, mivel reggel révén az erősebbre vágytunk, elővettük a jó öreg kotyogóst és megtömtük. Ahogy nyitó cikkünk képén is látszik, eredetileg espresso módon kellett volna készítenünk az alapot. A recept egyszerűnek hangzik, 60ml espresso, 60ml gőzölt tej és 60ml tejhab. Mi a tejhabot az espresso gépünk gőzölési funkciójával csináltuk, de természetesen használható tejhabosító is.

Ahogy a kis montázsunkban láthatjátok, mi mindenek előtt tettünk 2 kanál cukrot a pohárba, majd rá a frissen főtt lé, gyors keverés. A tejhabot külön bögrébe átkanalaztuk gőzölés után, a gőzölt tejet finoman ráöntöttük a kávéra, ezután rákanalaztuk a habot.

 montazs.jpg

                                       A képet készítette: Nemes Tündi

A jó eredmény érdekében, nem kakaóztuk meg a tetejét, nem szórtunk r fahéjat, nem szirupoztuk össze a poharat, pedig a kísértés hatalmas volt, de nem szerettünk volna több helyen eltérni a recepttől, így a készítési idő nem egészen 10 percet vett igénybe.

A fotózkodás után pedig leültünk, elkezdtünk kortyolgatni és átnéztünk kutatómunkánk eredményét.
A cappucino nevét érdekes helyről kapta, nem az elkészítésére utal, hanem a színére. A színe nagyon hasonlított a kapucinus szerzetesek köpenyének színére. Német nyelvterületen pedig külön néven terjedt el Kapuziner néven. Rengeteg válfaja van, ami a beleöntött kávé és tej arányából adódik, ráadásul a kemény hab miatt különösen díszíthető, ami miatt művészi fogásként is felfoghatjuk létezését.

Kutató munkánk közben elfogyott az ital. Szerintünk nagyon finom és megéri a bíbelődést a készítés, de a tökéletes végeredményhez nekünk még biztosan gyakorolnunk kell. A kávé rettenetesen sok lehetőséget hagy kibontani a kreativitást a díszítéstől az ízesítését, viszont mi nem tudjuk elképzelni fűszerezve, csak és kizárólag édesen. Szerintünk a legkritikusabb pontja a jó cappucinonak a tej gőzölése, ügyenünk kell, hogy krémes és kemény legyen egyszerre. Kiváló alap réteges és átmenetes kávékhoz is, ahogy azt láthatjátok a lenti képen is.

 

Mindenképp ajánljuk ezt a kávét a későbbi kísérleteitekhez, jó társ az úton, amin megtalálhatod a saját ízed, az ízt, ami Te vagy.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr4313245459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása