Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #5

2017. december 05. 12:37 - Knausz Ferenc

Mélange

A mai menü a mélange, ami a nyitócikkben ugyan nincs benn, de említést kell tenni róla. Egy habos, krémes és látványos kávékülönlegesség, izgalmas elkészíteni és könnyen sikert arat a család és a barátok körében. A recept egyszerű, de mi rögtön két félét találtunk. A végeredmény a hőmérsékletet kivéve azonos lett, tehát bátran állíthatjuk, hogy a hideg tej és a gőzölt tejes megoldás is működik. Az elkészítés: méz a pohár aljára, tej, tejhab, pohár szélén kávé becsurgat és így elkülönül a 3 réteg.

20171202_075340_hdr.jpg

Az elkészítés nagyjából 10 perc. Az eredmény látványos, közben haladt a kutatómunka.Megtudtuk, hogy az eredete bécsbe vezethető vissza, ahol már az 1700-as években készítették, viszont az elnevezés francia eredetű és keveredést jelent. Mellesleg azok a kávéházak mai napig látogathatóak.

20171202_080352_hdr.jpg

A mélange, ahogy már írtuk, impozáns, aránylag egyszerű, gyorsan elkészíthető és hihetetlenül finom. Az elkészítés módja és a díszítés milyensége, a pohár alakja és a mennyiség is sokféle lehet, mindenkinek szájíze szerint variálható. Szeretjük, variáljuk, próbálgatjuk, remélem nektek is segít megtalálni az Ízt, ami Te vagy.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3813410719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása