A mai menü a mélange, ami a nyitócikkben ugyan nincs benn, de említést kell tenni róla. Egy habos, krémes és látványos kávékülönlegesség, izgalmas elkészíteni és könnyen sikert arat a család és a barátok körében. A recept egyszerű, de mi rögtön két félét találtunk. A végeredmény a hőmérsékletet kivéve azonos lett, tehát bátran állíthatjuk, hogy a hideg tej és a gőzölt tejes megoldás is működik. Az elkészítés: méz a pohár aljára, tej, tejhab, pohár szélén kávé becsurgat és így elkülönül a 3 réteg.
Az elkészítés nagyjából 10 perc. Az eredmény látványos, közben haladt a kutatómunka.Megtudtuk, hogy az eredete bécsbe vezethető vissza, ahol már az 1700-as években készítették, viszont az elnevezés francia eredetű és keveredést jelent. Mellesleg azok a kávéházak mai napig látogathatóak.
A mélange, ahogy már írtuk, impozáns, aránylag egyszerű, gyorsan elkészíthető és hihetetlenül finom. Az elkészítés módja és a díszítés milyensége, a pohár alakja és a mennyiség is sokféle lehet, mindenkinek szájíze szerint variálható. Szeretjük, variáljuk, próbálgatjuk, remélem nektek is segít megtalálni az Ízt, ami Te vagy.