Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #9

2017. december 21. 12:55 - Knausz Ferenc

Café affogato

Ma a Café affogato-t próbáljuk ki, amit fagylalttal készítenek. Tehát a recept nem más, mint egy gombóc fagyi és rá egy espresso.Az elkészítése nem tart egy perccel sem tovább az espresso-énál. Ezt a kis időt most fagyi kóstolgatással töltöttek el a szokott kutató munka helyett, majd leültünk csendben kávézni. Kiskanállal. Ezután jöhet a kutatómunka.

20171221_120641.jpg

A kutatómunkánk egyik eredménye, amire magunk is rájöttünk, hogy ez inkább desszert mint kávé, ezért a fogyasztása is máshogy néz ki, történetesen kiskanállal. Díszíteni akárhogy lehet és a fagylalt fajtája sincs előírva, mi speciel vaniliával próbáltuk ki. Amit még sikerült megtudni, hogy ez inkább nyári kedvenc olaszországban, amit mi meg is tudunk érteni! Sőt! Támogatjuk, hogy minden munkahelyen ilyen legyen ebéd után! Tehát jön az értékelés.

20171221_120646.jpg

Bár klasszikus értelemben ez nem kávé, inkább deszert, de mégis belopta magát a szívünkbe, könnyű elkészíteni, finom, kombinálható, egyszerűen magával ragadja az embert, ahogy a keserű kávé, az édes fagylalttal találkozik, valami szenzációs. Ez az a különlegesség, amivel közelebb juthatsz az Ízhez, ami Te vagy.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3013511975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása