Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

12 Érdekességek a kávéról

2017. november 09. 18:40 - Knausz Ferenc

Amit lehet, hogy nem is tudtál

1. A legnagyobb kávérajongók a skandináv népek.
Nem hinné az ember, de északon fogy a legtöbb kávé emberekre levetítve, de belegondolva érthető, ha kell egy kis reggeli melegség a nagy hidegben. Mellesleg Norvégia vezet.

2. A kávé a második legnagyobb forgalmú termék. Az első a kőolaj.
Azért érdekes belegondolni, hogy az autónkat és minket is egy kétes színű folyadék hajt.

3. A kávé név arab eredetű, azt jelenti "a bab bora".
Akkoriban kicsit máshogy tekintettek a dolgokra, ezt a következő is alátámasztja.

4.Angol asszonyok 1674-ben kénytelenek voltak petíciót beadni a kávéházak ellen, ugyanis férjeik kocsma helyett itt töltöttek el sok időt. Ezek az angolok...

5.Ha az autót nem is, de mozdonyt már hajtott kávé, a nagy gazdasági világválság alatti túltermelésben ezzel fűtötték a gőzmozdonyokat.

6.Ha reggel nem is ez fog minket felkelteni, de van amit felébreszt: a nem rendszeresen kávéfogyasztó hölgyek nemi vágyát tudja feltüzelni ez a forró ital.

7.Az első kávéház Isztambulban nyílt 1471-ben, azóta a kávéházak napjainkban is sorra nyitják kapuikat. Véletlen? Nem hinném.

8.Itthon is régóta hódolunk a kávéfogyasztás szép szokásának, ugyanis az első magyar kávéház 1714-ben nyílt.

9.Tudjuk, hogy az 1848-as forradalom, is kávéházból indult, de ezenkívül a nagy francia forradalom és az amerikai polgári forradalom is kávéházakból indult.

10. A nyolcvanas években elindult egy kezdeményezés, hogy ünnepeljük a kávét és a kávéfogyasztás kultúráját, a kezdeményezést a Japán kávéfogyasztók indították el. 2009.szeptember.29.-óta pedig minden évben ekkor van a kávé világnapja.

11. A kávé egy gyümölcs.
Nem hitted volna igaz? Piros és nagyjából úgy néz ki, mint a cseresznye.

12. Egy felmérés szerint a kávéfogyasztók az első 5 évben ízesítik a kávét tejjel, cukorral és hasonló dolgokkal, majd később megtanulják értékelni az igazán jó kávé ízét.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3813220351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása