Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

A mi szentélyünk

2017. november 12. 12:27 - Knausz Ferenc

Öntsünk tiszta kávét a pohárba

Gondolkoztatok már, hogy egy kávés blognak milyen lehet a saját kávésarka?

Érdekelne, hogy milyen emberek lehetnek? Talán baristák? Esetleg kávéfőző mesterek?

Szerinted régóta a szakmában vannak?

Szeretnénk kicsit foglalkozni a tévhitek elkergetésével, nem vagyunk baristák (sajnos) és nem vagyunk kávéfőző mesterek (a kávéházak szerencséjére). Hétköznapi emberek vagyunk, akik szeretik a kávét, imádják az ízek kavalkádját alkotás közben és megszállottan keresik a saját maguk ízét és hangját. Teljesen hétköznapi életet élünk, amiből ihletet és kreativitást merítünk, mind az íráshoz, mind a fotózáshoz, mind pedig a kitartó kutatáshoz, hogy mi magunk is megtaláljuk a tökéletes ízt. A szürke hétköznapokat a kis kávésarkunk színeivel, az ízek festékével, a hozzávalók sokszínűségével igyekszünk feldobni. Szeretjük az új dolgokat, a finom italokat, a jó ételeket és természetesen az étkezés utáni kávét is, nem csak a reggeli kényszeres fogyasztást. Mi is szürke morcos árnyékalakokként kelünk fel reggelente és indulunk el a laborba, hogy megalkossuk napunk első ízét, ami kellemesen, néha kellemetlenül elkísér minket egész nap a munkába.

A kis szentélyünk (tényleg kicsi) felszerelése is szerény. Nem áll másból az egész, csak pár csészéből, kávéból, egy kis espresso gépből és egy apró kotyogósból. Nyilván kell a kotyogós, ha az embernek kell egy erősebb löket mi arra esküszünk, de ebéd után csak szigorúan espresso. Pár képben összefoglaltunk nektek, hogy milyen is egy kávés blog szentélye: kicsi, kevés dolog van benne, de hatalmas élményt szerez minden alkalommal, amiből természetesen mivel kávérajongók vagyunk természetesen elég sok van.

Tehát a szentélyünk:a_mi_szentelyunk.jpg
a_mi_szentelyunk_3.jpga_mi_szentelyunk_2.jpgA képeket készítette: Nemes Tündi

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8813230953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása