Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Az Ízek nyomában #7

2017. december 14. 10:34 - Knausz Ferenc

Vienna

Most épp egy egyszerűbb dolgot próbáltunk ki, nevezetesen a kávéházakból jó ismert Vienna-t, még ha nem is tudjuk, hogy ez a neve, sok helyen ezt kapjuk, ha kérünk egy kávét. Igazából ez nem más, mint egy espresso tejszínhabbal, egyszerű megcsinálni és mindenki örülni szokott a habnak a tetején, valaki belekeveri, van aki leeszi, ezt már mindenkinek az ízlésére bízzuk.

 20171210_162429.jpg

Az ellkészítés maga nem vesz több időt igénybe, mint az espresso elkészítési ideje, tehát tényleg néhány pillanatról van szó, javasoljuk, hogy aki cukorral tejjel szereti, az még a tejszínhab felhordása előtt tegye ezt bele és keverje meg a kávéját, hogy a látvány és az élmény megmaradjon. A készítés közben újfent próbáltunk nyomozgatni egy kicsit.

 20171210_162331.jpg

Ahogy mostanába hozzászoktunk, egyre kevesebb és egyre homályosabb információt találunk mindenről. Amit megtudtunk, az a recept, amit már készítés közben azért már nagyjából ismertünk, valamint az, hogy egyes helyeken bécsi cappucinonak hívják, esetleg még nem árt hozzáfűzni, hogy szoktak kakaót is tenni a habra, ettől a megnevezés nem változik.

 

Mi a Vienna-nak adunk egy 5-öst a kellemes régimódi kávéházi élményért, amit kicsit már elfelejtettünk a nagy próbálkozásban. Akárcsak a Galao-val és a Melange-val, ezzel is nagy sikert arathatunk a társaságban aránylag könnyen, akkor is, ha erről semmi érdekesebb infót nem tudunk elejteni a kávézás közben. Elkészíteni könnyű, inni nagyon jó. Szervírozni bármiben lehet, szép üvegben és szép csészében, de a korsót nem ajánljuk hozzá. Jól kombinálható kis recept, ajánlom mindenkinek a figyelmébe, hogy használjátok az úton, amin megtaláljátok az Ízt, ami Te vagy.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7513470349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása