Kávésarok

Kávé, otthon, életmód

Karácsonyi készülődés

2017. december 22. 12:37 - Knausz Ferenc

Mint nyilván ti is, úgy mi is elkezdtük a karácsonyi készülődést, csak olyan kávésarok módon. Sütünk, főzünk, kávézunk, kakaózunk és persze az elengedhetetlen forralt borozás is megesik kis konyhánkban. Kávéfüggőként természetesen mi más is állhatna ilyenkor is a központban, mint kis különlegességek készítése? Megosztunk veletek pár érdekes ötletet, amit kipróbálhattok.

Fűszerek:

170807181545-herbs-and-spices-cinnamon-super-169.jpg

Igen, a kávét is lehet fűszerezni, de most ne sóra s borsra gondoljunk, maradjunk meg az édesebb dolgoknál, mint a fahéj, a szegfűszeg, citrom és narancshéj. Lehet ez friss, őrölt, előre csomagolt, vagy amihez kedvetek van. Mellesleg a kávé a vanília sem rontja el.

Gyümölcsök:

image.jpg

A karácsonyi készülődés egyik fontos eleme a gyümölcskenyér készítése, ami közben egy óatlan pillanatban kinyúlhatunk mindenből pár szemet. A citromot nem ajánlom, erről már olvashattatok egyik cikkünkben, de a narancs, az alma, a mazsola, a dió meglehetősen kellemes ízt ad a kávénak, ha mértékletességet tartunk belőlük, ne feledjük, a kevesebb néha több.

Alkohol:

4167230284_00f95d374f_b.jpg

Apukáknak itt szögezném le, hogy a kávéba rakunk alkoholt és nem az alkoholba kávét, fontos, hogy megtartsuk az arányt, különben nem leszünk túl nagy segítség a konyhában, viszont a fát befaragni biztos sokkal kalandosabb lesz. Tehát, ha a szentestét nem akarjuk a kórházban tölteni, nem árt, ha itt is megtartjuk a mértéket, ami jelen esetben nem a vödör. Természetesen itt sem szabad mindent mindenhova öntögetni, mivel annak nagy boa lesz a vége, ami nem mutat jól a karácsonyfán. A kávéhoz inkább likőrök illenek, esetleg összeforralhatjuk borral is, de a legjobb nálunk a cseresznye-, áfonya-, kávélikőrök jöttek be, illetve a klasszikus whiskey-s ír kávé alap.

Kakaó:

is-cacao-powder-paleo.jpg

Tej helyett lágyíthatjuk kakaóval is a kávénkat, viszont gyermekeinktől tartsuk távol, vagy csináljuk koffeinmentes kávéból az ő adagjukat, tejszínhabbal, színes cukrokkal még szebb lesz a hatás, így ők is úgy fogják érezni, hogy a felnőtt csapat tagjai pár percre, hiszen ne feledjük, karácsonykor pont az ő kis kedvükben kell a legjobban járni és ez az egyik nagy vágya minden pici embernek.

Kísérletezés:

A fentiekkel aránylag nagy játékteret kapunk és sok variáció kijöhet belőle, de vannak azért határok, mindenhez illik valami, ezért most a mi kedvencünket írom le nektek.

dual_exposure.jpg

-Kotyogós kávé, dupla adag.
-Tej helyett kakaó, sima adag.
-Kávélikőr 3cl
-Tejhab
-Dízsítésnek kakaó a tetejére

Remélem nektek is tetszeni fog, esetleg megosztjátok velünk a saját kedvencetek.

Karácsonyig még jelentkezünk, de addig is kitartást az utolsó munkanapon.

Szólj hozzá!
Címkék: kávé életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://kavesarok.blog.hu/api/trackback/id/tr10013518287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása